Workshop trajecten

middelbaar onderwijs

 

Wie, wat, waar, wanneer & waarom

De belangrijkste elementen van het theater zijn de 5 W’s. De leerlingen leren om een personage te bedenken en te spelen. Ze ontdekken hoe ze duidelijk kunnen maken waar de scene zich afspeelt, zonder dit te benoemen. Ervaren dat een conflict de drijfveer is van een spannende scene. En weten te spelen met het begrip tijd.

 

Soap

Wie smult er nu niet van de belevenissen in Spangas of Goede Tijden Slechte Tijden? In deze workshop reeks leren de leerlingen de basisbeginselen van de soap, de cliffhanger, de verschillende soaptypes en hoe mensen in soaps op elkaar reageren. Samen bedenken en spelen we onze eigen soap.

 

Fysiek theater

Theater is veel meer dan het voordragen van teksten. Op het podium is niet alleen je stem maar ook je mimiek (gezicht) en fysiek (lichaam) een belangrijk instrument. De leerlingen leren hoe ze hun fysieke expressie kunnen gebruiken en vergroten en hoe je kan communiceren met lichaamstaal.

 

Tekst theater

In deze workshop leer je te spelen vanuit tekst. Dit kan van alles zijn: een bestaande toneel tekst, een gedicht, een tijdschrift, een songtekst of zelfs een ingrediënten lijstje. In de workshop werken we ook regelmatig aan het creëren van eigen teksten.

 

Journalistiek theater

In deze workshop wordt je begeleid door een theaterdocent en een journalist. Samen gaan we op zoek naar toffe verhalen, artikelen en krantenberichten om deze vervolgens om te zetten naar spel.

 

ID

In deze workshop is theater niet het doel maar het middel. De leerlingen leren na te denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden tegenover anderen. De workshop gaat over zelfvertrouwen, het accepteren jezelf en anderen, het zien van je kwaliteiten en werkpunten. Welk beroep je later ook gaat uitoefenen, jij als persoon zult het belangrijkste element zijn. In de workshop leer je jezelf beter kennen en presenteren.

Neem contact op!

T  06 24 11 22 10

E  info@theatertortilla.nl

> Contact

Volg ons!

Copyright © 2015 Theater Tortilla, All Rights Reserved

Hester de Gier: Ontwerp