Workshop trajecten

basisonderwijs

 

Onderbouw

 

Prentenboeken reis

Ga elke les mee op een nieuw prentenboeken avontuur! Samen ontdekken we fantasiewerelden, speel je merkwaardige figuren, ontmoet je dieren en maak je kennis met de mooiste verhalen. De verhalen die met de kinderen gespeeld en verbeeld zullen worden zijn afkomstig uit een selectie van de beste prentenboeken. Waaronder: Woeste Willem, De mooiste vis van de zee en Floddertje. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf prentenboeken aan te dragen.

 

Spel, muziek en dans

Ontdek de wereld met je verbeelding! Door het inzetten van spel, muziek en dans verbeelden we verhalen, ontdekken we fantasiewerelden, wezens en vreemde figuren. De docent is actief betrokken en speelt zelf de meest uiteenlopende types om de kinderen zo te stimuleren in hun spel en creativiteit. Er wordt gezongen en gebruik gemaakt van instrumenten en muziek om op te dansen/bewegen.

Bovenbouw

 

Soap

Wie smult er nu niet van de belevenissen in Spangas of Goede Tijden Slechte Tijden? In deze workshop reeks leren de leerlingen de basisbeginselen van de soap, de cliffhanger, de verschillende soaptypes en hoe mensen in soaps op elkaar reageren. Samen bedenken en spelen we onze eigen soap.

 

Spoedcursus: Schoolmusical

Hoe sta je op een podium? Hoe zorg je ervoor dat je verstaanbaar bent? Hoe maak je een personage eigen en presenteer je die aan het publiek? Deze en vele andere belangrijke vragen onderzoeken we tijdens de spoedcursus ‘Spelen in een musical’.

 

Wie, wat, waar, wanneer & waarom

De belangrijkste elementen van het theater zijn de 5 W’s. De leerlingen leren om een personage te bedenken en te spelen. Ze ontdekken hoe ze duidelijk kunnen maken waar de scene zich afspeelt, zonder dit te benoemen. Ervaren dat een conflict de drijfveer is van een spannende scene. En weten te spelen met het begrip tijd.

 

Fysiek theater

Theater is veel meer dan het voordragen van teksten. Op het podium is niet alleen je stem maar ook je mimiek (gezicht) en fysiek (lichaam) een belangrijk instrument. De leerlingen leren hoe ze hun fysieke expressie kunnen gebruiken en vergroten en hoe je kan communiceren met lichaamstaal.

 

ID

In deze workshop is theater niet het doel maar het middel. De leerlingen leren na te denken over wie ze zijn en hoe ze zich verhouden tegenover anderen. De workshop gaat over zelfvertrouwen, het accepteren jezelf en anderen, het zien van je kwaliteiten en werkpunten. Welk beroep je later ook gaat uitoefenen, jij als persoon zult het belangrijkste element zijn. In de workshop leer je jezelf beter kennen en presenteren.

Middenbouw

 

Verhalenmalen

Maak kennis met de mooiste verhalen in een theatrale reis door onbekende landen, langs merkwaardige figuren en sprookjesachtige wezens. De verhalen zijn afkomstige uit kinderboeken, sprookjes en mythes. Ontdek de wereld met je verbeelding, speel verschillende rollen en beleef bovenal veel plezier!

 

Poppenspel

In de reeks poppenspel ontdek je de theaterwerkvorm in zijn breedste vorm. We spelen met vingerpoppetjes, handpoppen, marionetten, schimmen en manipuleren voorwerpen tot levende objecten. Ook wordt het eigen lijf ingezet als een echte pop of voor het creëren van prachtig schimmenspel.

 

Wie, wat, waar, wanneer & waarom

De belangrijkste elementen van het theater zijn de 5 W’s. De leerlingen leren om een personage te bedenken en te spelen. Ze ontdekken hoe ze duidelijk kunnen maken waar de scene zich afspeelt, zonder dit te benoemen. Ervaren dat een conflict de drijfveer is van een spannende scene. En weten te spelen met het begrip tijd.

Leerkrachten


Na aanleiding van het onderzoek naar theatraal handelen biedt Theater Tortilla een aansluitende workshop aan. In deze workshop behandelen we hoe de leerkracht zichzelf als instrument kan inzetten denk aan: fysiek, mimiek en stem. Er worden theatrale werkvormen aangereikt en uitgeprobeerd die gemakkelijk inzetbaar zijn in de dagelijkse praktijk. De leerkrachten ervaren hoe het is om de lesstof vanuit een nieuw perspectief te benaderen en op nieuwe manier contact te maken met hun leerlingen.

Neem contact op!

T  06 24 11 22 10

E  info@theatertortilla.nl

> Contact

Volg ons!

Copyright © 2015 Theater Tortilla, All Rights Reserved

Hester de Gier: Ontwerp