Over Theater Tortilla

 

Theater Tortilla is een theatrale wrap, gevuld met een speelse educatieve vulling. Wij van Theater Tortilla geloven er namelijk in dat theater een zinvolle aanvulling kan zijn op onderwijs, en zelfs kan helpen bij de persoonlijkheidsontwikkeling en sociale vaardigheden van uw leerlingen. Wij doen dit door het geven van workshops, workshoptrajecten, of zelfs een volledige theater-leerlijn. Daarnaast werken we met regelmaat aan voorstellingen die bij u op school gespeeld kunnen worden. In overleg met de onderwijsinstellingen bepalen wij het doel van de theatereducatie. Is theater leren spelen het doel op zich? Of wordt theater gebruikt om bijvoorbeeld de sociale- of taalvaardigheden te verbeteren?

Theater Tortilla is opgericht door Themba Schmitz

‘Een bevlogen theaterdocent, die onthembaar vindingrijk is en doelgroepgericht.’

 

“Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik mag worden meegenomen in de onbegrensde fantasie van mijn leerlingen. Die fantasie mag ik aanwakkeren en stimuleren om mijn leerlingen vervolgens te laten schitteren op het toneel. Naast het feit dat ik het beste uit mijn leerlingen probeer te halen en ze hard laat werken, staat plezier maken voor mij voorop. Spelen is leren! Ik volgde mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hier kreeg ik de kans om ervaring op te doen binnen het lesgeven aan zo veel mogelijk verschillende doelgroepen. Veel docenten hebben een voorkeur voor een bepaalde doelgroep. Ik niet, ik heb een voorkeur voor het vak theater en een groot hart voor onderwijs. Naast het werken aan theatervaardigheden zie ik mijn vak ook als een ingang om te werken aan de sociale competenties, het creëren van een veilig groepsklimaat en aan de slag te gaan met de persoonlijkheidsontwikkeling van mijn leerlingen.

 

Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar “theatraal handelen in het basisonderwijs”. Door dit onderzoek ben ik erachter gekomen welke ruimte er is voor leerkrachten om theater in te zetten binnen het onderwijs. En hoe de leerkrachten de inzet van theater eigen kunnen maken. Als vervolg op dit onderzoek biedt Theater Tortilla ook workshops aan voor leerkrachten.

Bekijk de workshop >

Naast mijn werk als theaterdocent maak ik met regelmaat jeugdtheatervoorstellingen. Mijn werk kenmerkt zich door zijn laagdrempeligheid en interactie met het publiek. In mijn laatste productie werd de voorstelling zelfs voor 60% gespeeld door de bezoekers. Komende voorstelling zal gaan over het thema van de kinderboeken week: ‘Raar, maar waar’. De voorstelling zal gespeeld worden op verschillende basisscholen tijdens de periode van de kinderboekenweek.

Bekijk de voorstelling >

Neem contact op!

T  06 24 11 22 10

E  info@theatertortilla.nl

> Contact

Volg ons!

Copyright © 2015 Theater Tortilla, All Rights Reserved

Hester de Gier: Ontwerp