Eénmalige workshops

middelbaar onderwijs

 

Stagefight

In de workshop stagefight leer je een aantal technieken voor een spectaculair nep gevecht! Je leert om aanvallen te incasseren en te geven. Uiteindelijk draait alles om een zo realistisch mogelijk weergave zonder elkaar echt te raken. Vertrouwen en veiligheid staan voorop.

 

Jabbertalk

In deze workshop wordt geen Nederlands gesproken maar ‘Jabbertalk’ oftewel: onzintaal. Hoe maak je duidelijk wat je wilt of bedoelt als de ander je niet kan verstaan? Hoe zet je je mimiek, fysiek of stemgeluid in zodat de ander je toch begrijpt? Gebruik maken van jabbertalk levert veel plezier op en maakt de leerlingen bewust van hun non-verbale communicatie.

 

Soap

Wie smult er nu niet van de belevenissen in Goede Tijden Slechte Tijden? In deze workshop leren de leerlingen de basisbeginselen van de soap, de cliffhanger, de verschillende soaptypes en hoe mensen in soaps op elkaar reageren. Samen bedenken en spelen we onze eigen soap.

Op maat


Voor het verzorgen van een workshop ‘op maat’ mogen de leerkrachten zelf een thema, verhaal of prentenboek aandragen die zij graag verwerkt zouden willen zien in de theaterworkshop.

Afrikaanse dans

Dans met al je kracht, energie en plezier deze explosieve dans. De passen van de Afrikaanse dans zijn makkelijk te volgen en hierdoor toegankelijk voor alle leerlingen. Alles draait om het hebben van plezier en dit uitstralen in je dans als groep.

 

Schimmenspel

In de workshop schimmenspel ontdek je de theaterwerkvorm in zijn breedste vorm. We creëren schimmen met silhouetten van karton, voorwerpen, en ons eigen lijf. Gebruikmakend van de schimmen en sferische muziek worden de mooiste verhalen verteld.

 

Journalistiek theater

In deze workshop wordt je begeleid door een theaterdocent en een journalist. Samen gaan we op zoek naar toffe verhalen, artikelen en krantenberichten om deze vervolgens om te zetten naar spel.

Neem contact op!

T  06 24 11 22 10

E  info@theatertortilla.nl

> Contact

Volg ons!

Copyright © 2015 Theater Tortilla, All Rights Reserved

Hester de Gier: Ontwerp